Search

Translate

maandag 27 februari 2017

Nieuwe Maan in Vissen


Het was gister, 26-2-2017,  om 16u nieuwe Maan in Vissen, maar vandaag staat ze er ook nog in. Door de zonsverduistering die op hetzelfde tijdstip plaatsvond (niet zichtbaar voor ons in NL), is er een toon gezet voor de komende maanden.

De nieuwe Maan in Vissen laat alle dingen naar boven komen die normaal gesproken sluimeren; onverwerkte emoties, niet durven zeggen wat je denkt, zoveel voelen dat je er geen woorden voor hebt, je het slachtoffer voelen van de situatie, geen zelfvertrouwen voelen, geen duidelijke communicatie, enz. De zonsverduistering zorgde ervoor dat zelfs de oplichtende eigenschappen van Vissen niet zichtbaar waren, al zijn die er wel. Er bestaat geen schaduw zonder licht!

Om ervoor te zorgen dat de komende tijd een positieve energie om je heen hangt, kun je ervoor kiezen om je energie positief te houden!
Wat kun je doen:
* positieve affirmaties. Dit zijn kleine zinnetjes die - vaak genoeg gezegd - je onbewuste positief beinvloeden.
* positieve dingen doen, waar je energie van krijgt; bv je creatieve hobbie, wandelen, zwemmen, in de natuur zijn, lekker dansen, sporten, etc.
* gezond eten, hiermee bedoel ik niet de schijf van vijf, maar wel zonder vlees, met dagelijks groenten en fruit.
* voldoende water drinken, 0.30ml per kg lichaamsgewicht per dag.
* minimaal een half uur per dag bewegen (traplopen, met de hond wandelen en naar je werk fietsen hoort daar ook bij ☺)
* scrubben om je afvalstoffen sneller kwijt te raken; je lymfesysteem wordt hierdoor gereinigd.
* mediteren; loslaten en focussen op jezelf.
* manieren zoeken om je gevoel te verwerken, bv een dagboek bijhouden
* loslaten wat je niet meer nodig hebt; dit kunnen gedachten zijn, maar ook standpunten, mensen en dingen. Dit werkt zeer bevrijdend.

Aangezien mijn zon in Vissen staat, weet ik als geen ander hoe je je kunt voelen onder al deze emoties. Niet voor niets staat er zoveel informatie op de blogs om te werken aan positiviteit voor jezelf. Ik wens je veel liefde, licht en warmte.


Voor info over HSP: klik hier


Heel veel groetjes,
Vivian Dassen