Search

Translate

maandag 5 december 2016

Verkoudheidsbalsem zelf maken met Etherische Oliën

Je kent het vast wel; je bent zo verkouden dat je neus helemaal dicht zit, je nauwelijks adem krijgt, je longen piepen, je ogen tranen... In één woord; je voelt je beroerd.
Of, je kind is verkouden en huilt 's nachts omdat het geen adem kan krijgen. Dat is echt niet prettig om mee te maken. Neusje verstopt, piepende ademhaling. Niet leuk.

Nu kun je natuurlijk allerlei chemische spullen gebruiken om de verkoudheid te temperen, en de bacterien te doden. Maar wat werkt er nou beter voor je dan positieve gedachten en een potje met natuurlijke ingrediënten die de strijd aangaan met de verkoudheidbacterieën en er zo voor zorgen dat je weer snel vrijer kunt ademen?


We maken het lekker zelf!

Wat heb je nodig:
1 klein leeg afsluitbaar potje bv dit
2 el kokosolie
6 druppels etherische olie lavendel
2 druppels etherische olie kamille
2 druppels etherische olie eucalyptus
2 druppels etherische olie salie

Lavendelolie heeft een ontsmettende en pijnstillende werking. De olie werkt ook slijmoplossend en helpt daardoor bij verkoudheid en griep.
Kamille geeft troost en verzacht vele pijnen, irritaties en verdriet en werkt koortswerend.
Eucalyptus: bij zwakke ademhaling: ondersteunt de longen bij de opname van zuurstof, zodat ze weer beter functioneren; dit geeft niet alleen meer energie, maar is ook goed voor het immuunsysteem en om de longen schoon te maken.
Salie olie heeft adstringerende, antibacteriële, schimmelwerende en antivirale eigenschappen. En het werkt desinfecterend en kramp verminderend.

Je kunt ook nog rozemarijn toevoegen, maar dat werkt weer opwekkend, terwijl we net willen rusten en slapen. Niet zo geschikt om dit te gebruiken voor het naar bed gaan dus.

Hoe maak je dit:
- doe de kokosolie in een bakje en zet op de verwarming, of verwarm au bain marie tot het zacht wordt.
- meng de oliën erdoor
- vul het potje ermee
- bewaren op een donkere, koele plaats (ca. 2 weken houdbaar, maak daarom niet al te veel).
- s morgens en 's avonds je borst en rug mee insmeren

Liefs,
Vivian Dassen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.