Search

Translate

dinsdag 11 april 2017

Verandering van Spijs doet...

Verandering.

De een kan er gemakkelijk mee omgaan, voor een ander is het juist een lijdensweg. Het ligt er ook aan wat er veranderd natuurlijk. Als we geliefden verliezen, zoals familie, vrienden of huisdieren, zal dit een andere impact op ons hebben dan dat iemand die we vaag kennen overgaat.
Een verandering kan ook minder heftig zijn dan een overlijden van iemand, zoals bv een echtscheiding, een verhuizing, andere vrienden, ander werk, de overgang, pubertijd, etc.

Maar toch brengt het vaak iets goeds als we er heilig in geloven dat we de gevolgen van zo'n verandering aankunnen. Je gedachten zijn zo ontzettend krachtig dat je nooit meer een (bewust) negatieve gedachte zou denken als je dat zou beseffen.

We geloven wat we denken. Over onszelf. Over anderen. Over zaken en dingen. Op het moment dat er iets in ons leven veranderd, worden we uit onze comfort zone gehaald. We maken als het ware een soort aardverschuivinkje in ons leven mee. Hoe we denken over onszelf en over de situatie zal heel veel kunnen zeggen over de uitkomst.

Een voorbeeld: je werkt in een winkel. Je hebt het er wel naar je zin, maar meer omdat je er je geld mee verdient dan dat je hart er echt ligt. Dan besluit je baas om iemand aan te stellen die hem gaat helpen met bazig zijn. Je ontmoet deze persoon en je denkt: oke, dat lijkt me wel een goede man/vrouw. Zonder verdere kennismaking heb je dit al bepaald, veroordeeld in jezelf. De kans dat je het goed kunt vinden met deze persoon is vele malen groter, dan dat je bij de eerste ontmoeting zo iets had van: oke, dit wordt niks. Zo maar, zonder die persoon verder te kennen wijs je hem of haar al af.
Het kan natuurlijk iets zijn in de houding of uitstraling van degene waardoor je je zo op je gemak voelt of niet. Maar het gaat om jouw reactie hierop. Misschien is deze persoon ook wel nerveus of voelt deze zich ook wel ongemakkelijk of wil juist graag een goede indruk maken.

Als je je gedachten positief probeert de houden gedurende de dag, de week, de maand, etc, zul je merken dat alles er veel zonniger uitziet en dat jouw positieve vibraties uitstralen naar de ander. En wat je uitstraalt komt ook weer bij je terug.

En dan geldt zeker het spreekwoord: Verandering van Spijs doet Eten. Als er iets veranderd in je omgeving en je kijkt er zo positief mogelijk tegenaan (door bv te denken en te voelen; Ik kán dit! Ik kan dit áán!) dan is de kans groot dat je het wél heel erg leuk gaat krijgen op je werk in die winkel waar we het over hadden. En dat er wél een leuke sfeer gaat hangen waardoor je met driedubbel plezier gaat werken, en niet meer alleen voor je geld.

Voel je dat?

Als je in een situatie komt waarin er veranderingen gaan plaatsvinden, en je hebt een steuntje in je rug nodig, dan kan de Bachbloesemremedie Walnut je door je gevoelens van die veranderingen heen helpen.

Deze zijn te koop bij o.a. de Tuinen (nu Holland & Barrett), natuurvoedingswinkels en veel esoterische winkels.

Eet eens wat anders! ☺

Liefs,
Vivian