Search

Translate

woensdag 30 mei 2018

Did you meet your Soul, mate?


Een Soulmate. Sommigen van ons dromen er van. Er zijn mensen die denken aan allerlei romantische taferelen bij het woord. Ze voelen zich niet compleet hier op aarde, en menen dat anderen hun leegheid kunnen opvullen. Het liefst natuurlijk in de vorm van een Soulmate. Dat is natuurlijk niet zo.

Contact maken met je ziel

De enige die de leegte die je kunt voelen kan opvullen...ben jezelf. Door contact te maken met je ziel. En te vragen wat je daadwerkelijk nodig hebt om je gelukkig en compleet te voelen. Contact maken met je ziel kan op verschillende manieren:

* er bestaan hele mooie meditaties die je tot diep in je kern brengen, bv Emotioneel Fit van Roy Martina, of De Zielenreis van Doreen Virtue. Er bestaan er veel meer natuurlijk, maar deze twee hebben mij met rasse schreden vooruit geholpen.
* door het leven te dansen in een veilige groep. Ik doe dat bij Biodanza. Elke week kom ik dan weer tot heldere inzichten en Aha! momenten.
* door creatief bezig te zijn, of op een andere manier iets te doen waarbij je ziel mag 'zingen' en 'spelen'.

Bestaan Soulmates dan niet? 

Jawel, ze bestaan wel. Je kunt er zelfs meerdere hebben.
Een Soulmate is iemand die je herkent vanuit het universum. Lang voordat je naar de aarde kwam heb je al afspraken gemaakt met zielen om elkaar hier op aarde te ontmoeten. Je Soulmate hoeft daarbij niet iemand te zijn met wie je een liefdesrelatie begint. Een Soulmate kan ook een vriend of vriendin zijn, een collega, een familielid, je baas, je huisdier, een buurvrouw of buurman, etc. Meestal heeft deze ziel een belangrijke les voor je te leren. Of een belangrijke boodschap voor je. Of deze ziel verrijkt je leven op een niveau dat wij ons hier op aarde niet kunnen voorstellen.

Uit hetzelfde cluster
Soms dan kom je mensen tegen en daar heb je meteen een klik mee. Je hoeft niks aan ze uit te leggen. Ze snappen je meteen. Deze zielen komen vaak uit hetzelfde cluster -dezelfde familie- in het universum. Ze zitten op hetzelfde level als jij. Bij deze zielen voel je je meteen op je gemak, en er kunnen romantische gevoelens ontstaan. Maar dat hoeft niet altijd. Meestal niet eigenlijk. Meestal willen we zo graag iemand die ons een goed gevoel geeft, dat we het woord Soulmate te pas en te onpas gebruiken.

Verschillende levels
Er zijn heel veel levels in het universum waar je als ziel bij kunt horen. De een is overigens niet beter dan de ander. Sommige levels bevatten gewoonweg zielen die meer lessen geleerd hebben. Het is zo iets als de kleuterschool en de 1e klas van het voortgezet onderwijs. De zielen uit de kleuterschool zijn niet minder waard dan de zielen in het voortgezet onderwijs. De kleuters hebben gewoonweg nog niet zoveel lessen geleerd.
Als we in slaap vallen op het moment dat we naar bed gaan, dan treden we vaak uit ons lichaam en brengen we een bezoek aan de 'achterblijvers' in het universum. We krijgen nieuwe rollen toegewezen die we uit gaan voeren hier op aarde; soms leuke, soms minder leuke. Of we treden uit ons lichaam om ergens anders hulp te bieden. Heb je dat nooit? Je gaat op tijd naar bed, het is geen volle maan, je hebt geen hormonale schommelingen op dat moment, en toch ben je doodmoe als je wakker wordt? Grote kans dat je druk bezig bent geweest met iemand die je hulp nodig had; hier op aarde of in het universum.

Met sommige zielen zit je dus in dezelfde familie en die herken je dan hier op aarde. En dat geeft vaak een fijn, warm gevoel. Een thuis gevoel. Universele Liefde. En dat verwarren we maar al te graag met romantische liefde.


Mijn hond is mijn ziele maatje
We hebben 6 jaar nagedacht over een hond. Alle voors en tegens werden afgewogen, maar uiteindelijk zijn we toch overstag gegaan. Mijn man wilde geen kleine schoothond, maar een grote Alpha hond. Een mannetje nog wel, want 'met al die vrouwen in huis' was hij dan niet meer de enige met testosteron zullen we maar zeggen.
Het werd een Witte Herder, ook wel bekend als een Canadese Herder.
Onze hond komt met zijn kop boven de eetkamertafel uit, maar wil het liefst....geknuffeld worden. Hij schrikt heel snel en ligt het liefst de hele dag te slapen, te spelen of te rennen. Daar ging de Alpha droom van mijn man.
Ik had in het begin een heel gek gevoel over de hond; het was alsof hij er gewoonweg altijd al geweest was. Een paar maanden later kwam ik erachter dat mijn Levenspad in de Maya Kalender Witte Hond is. Nou ja!
Nu, 3 1/2 jaar later weet ik dat onze hond mijn grootste spiegel is.

Een Soulmate kan dus iedereen zijn die je tegenkomt, iedereen waar je op wat voor een manier dan ook een band mee hebt. Maar het belangrijkste is dat je eerst van jezelf gaat houden, voordat je dat van een ander kunt verwachten. Aandacht geven aan je ziel en nagaan waar je écht gelukkig van wordt helpt je hierbij. Ook goed zorgen voor je zelf, zoals het balanceren van je chakra's, het schoonmaken van je aura, en gezond eten helpen je hierbij.